MINISTAR ĐORĐEVIĆ: SVIM PENZIONERIMA JEDNOKRATNA POMOĆ, BEZ OBZIRA NA DUŽINU STAŽA

Milion sedam stotina hiljada penzionera dobija po pet hiljada dinara. Mnogi trgovinski lanci su zbog toga snizili cene i do 15 odsto. Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević kaže da će oni koji dobijaju penziju preko računa tokom dana dobiti jednokratnu novčanu pomoć, a ostalima će doneti poštari.
Zoran Đorđević je rekao da će svi koji su korisnici penzija, bez obzira na to koliko su dugo penzioneri, dobiti jednokratnu pomoć.
“Svi oni koji su stekli pravo na penziju u Srbiji, bez obzira na to gde sada žive, oni će uz penziju dobiti i dodatak. Ako su penziju primali preko računa, danas će biti na njihovom računu tih dodatnih 5.000 dinara jednokratne pomoći”, naveo je Đorđević.
Prema njegovim rečima Fond PIO je potpuno funkcionalan i nema nikakvih problema.
“Kada je u pitanju suficit on je ostvario manje dotacija iz budžeta u ovoj godini za 8,7 milijardi, i to je iskorišćeno da bi se isplatila ta jednokratna pomoć. Mi očekujemo, iako tu imamo dotaciju iz budžeta na 25 odsto, a bila je 48 posto, sledeće godine je na nivou 22,57 procenata, dakle još manje. Tako da penzioneri sigurno mogu da očekuju bolje dane i da u sledećoj godini očekuju neke radosne vesti”, istakao je Đorđević.