DANIJELA RADONJIĆ OSUDJENA NA 6 MESECI ZATVORA I GODINU DANA ZABRANE OBABAVLJANJA FUNKCIJE KOJU JE VRŠILA U OPŠTINI KAO I NOVČANA KAZNA

Kako portal PNO nezvanično saznaje, Danijela Radonjić je osudjena, jer je priznala da je počinila krivično delo, zloupotrebe službenog položaja, I dobila kaznu od 6 meseci kućnog zatvora I godinu dana zabrane obavljanja funkcije, koju je vršila u opštini, kao I novčanu kaznu. Da podsetimo:
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu uhapsili su Danijelu Radonjić (1970) rukovodioca u Upravi za urbanizam, finansije, skupštinske i opšte poslove opštine Paraćin zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo trgovina uticajem.

Policija je uhapsila i S.Đ. (1957) službenika Crvenog krsta u Paraćinu, osumnjičenog za zloupotrebu službenog položaja, dok će zbog istog krivičnog dela protiv tridesetpetogodišnje žene biti podneta krivična prijava.

Kako se sumnja, Danijela Radonjić je uticala na neposredno podređene zaposlene da bez pravnog osnova u periodu od 2017. do 2019. godine prime na faktički rad u Odeljenje za lokalnu poresku administraciju opštine Paraćin dve osobe, iako je znala da je jedna imala zaključen ugovor o delu sa Regionalnom agencijom za ekonomski razvoj Šumadije i Pomoravlja, a druga sa organizacijom Crvenog krsta u Paraćinu.