SAMO 10 OD 20 ODBORNIKA OPOZICIJE PROTIV BUDŽETA OPŠTINE PARAĆIN

Sednici je prisustvo na mejl adresu, prijavilo svih 55 odbornika, koji su, najpre, usvojili većinom glasova izvod iz zapisnika sa prethodne sednice, a zatim i dopunu dnevnog reda odnosno dnevni red u celini 10. sednice Skupštine.

Za Odluku o budžetu opštine Paraćin za 2021. godinu “za” je glasalo 37 odbornika, “protiv” 10, dok je jedan odbornik bio “uzdržan”.

Drugu tačku dnevnog reda, Odluku o izmenama i dopunama Odluke o maksimalnom broju zaposlenih na neodređeno vreme u opštinskoj upravi, javnim preduzećima i ustanovama, Skupština je usvojila sa 36 glasova “za”.
Za Odluku o socijalnoj zaštiti opštine Paraćin “za” je glasalo 36 odbornika, koliko i za četvrtu tačku dnevnog reda, a to je bila Odluka o izmenama i dopunama odluke o osnivanju Apoteke “Paraćin”. Po 36 glasova “za” dobili su i Plan detaljne regulacije za potez Stubica – Vidikovac, Kadrovski plan opštinskih uprava opštine Paraćin, Odluka o lokalnim komunalnim taksama i Odluka o doprinosu za uređivanje građevinskog zemljišta.

Odbornik u SO Paraćin Saša Paunović je demantovao pisanje nekih lokalnih portala da su pojedini odbornici dve odborničke grupe izabrani na njegovoj listi glasali za budžet opštine. Paunović tvrdi da, je samo jedan odbornik stao na stranu vlasti, ali nikako da odgovori zašto mu je odbornička grupa podeljena na dva dela gde su Vesna Parezanović i još tri odbornika preleteli u Zajedno za Srbiju Nebjše Zelenovića iz Šapca. Kako saznaje Paracin online odbornici Saše Paunovica iz nekoliko sela su bliži Sns nego njemu a ako se uzmu i 4 odbornika koji su otisli sa Vesnom Parazenovic kod Zelenovica, Paunovic je ostao na duplo manje odbornika od onog sto je osvojio na lokalnim izborima gde je doziveo debakl i katastrofu.