MILIĆEVIĆ SE VRATIO CRKVI ZA RAZLIKU OD SVOG PRETHODNIKA

Visokoprepodobni Arhimandrit Metodije, Iguman najveće srpske svetinje manastira Hilandar, danas je posetio Paraćin, i prvi put u istoriji opštine Paraćin, zvanično primljen od rukovodstva lokalne samouprave.

Iguman Metodije se danas susreo sa predsednikom opštine Paraćin Vladimirom Milićevićem gde je usaglašeno da delegacija opštine Paraćin na najvišem nivou poseti najveću srpsku svetinju, čim budu otvorene granice Srbije sa Grčkom, što bi bila prva u istoriji zvanična delegacija Paraćina u poseti manastiru Hilandar.

Predsednik opštine Paraćin Vladimir Milićević i Arhimandrit Metodije Hilandarski saglasili su se da opština Paraćin kao jedna od sredina gde su manastiri u Izvoru, Zabregi, Lešju i Sisevcu, treba da ima poseban odnos sa manastirom Hilandar. Milićević i iguman Metodije u razgovoru su konstatovali da su pravoslavne i svetsavske vrednosti godinama unazad bile zapostavljene u opštini Paraćin i da je vreme da ti odnosi danas budu na najvišem nivou.

Predsednik opštine Paraćin i iguman Hilandara su razgovarali o otvaranju Hilandarske kuće u Paraćinu, što bi dalo vekovni pečat, vezi između opštine Paraćin i Svetog manastira Hilandar, poštujući sve verske zajednice i verska opredeljenja na teritoriji opštine Paraćin., jer Svetosavske vrednosti na prvom lestu poštuju slobodu i ljubav prema svim verama i nacijama.

Presednik opštine Paraćin, Vladimir Milićević je za Portal035 rekao da je velika je čast što je prvi predsednik opštine Paraćin koji je upoznao visokoprepodobnog igumana manastira Hilandar, oca Metodija:
“Uz blagoslov igumana Metodija saradnja naše opštine i manastira Hilandar biće ostvarena. Naša Srpska Hrišćanska Pravoslavna vera nas je održala kroz vekove, a na nama je da poštojemo naše hrišćanske vrednosti i negujemo sve ono što naša Pravoslavna vera predstavlja.” konstatovao je Milićević.

Izvor: portal035.rs