Raspored upisa predškolaca u selima

Predškolska ustanova “Bambi” u Paraćinu, organizovala je šalter za upis dece pripremnog predškolskog programa za predstojeću školsku 2020/21. godinu. Upis je organizovan u vrtiću “Kolibri”, gde roditelji, bez ulaska u prostorije i nepotrebnog zadržavanja, preuzimaju obrazac i zajedno sa izvodom iz matične knjige rođenih i fotokopijom lične karte, popunjen, vraćaju na šalter.

Upis traje do 30. juna, a zbog aktuelne epidemiološke situacije, lekarska uverenja sa vakcinacionim statusom, roditelji su obavezni da dostave do kraja avgusta. Za decu iz seoskih mesnih zajednica, vaspitači će povodom upisa dolaziti u seoske škole.

Za upis je određeno po nekoliko sati u periodu od 07:30 do 13:30. U ponedeljak, 18. maja upis će biti organizovan u Stubici, od 09 do 13, a u Raševici i Sikirici od 08 do 12 časova. U utorak 19. maja Donja Mutnica, Buljane, Trešnjevica, Gornje Vidovo, Čepure i Izvor. U sredu, 20. Popovac, četvrtak, 21. Busilovac, Drenovac, Donje Vidovo, a u petak Svojnovo i Potočac. Osim iz navedenih, upisuju se i deca iz mesnih zajednica koja teže ka određenoj školi, dok roditelji dece iz sela u kojima nema predškolskih grupa, upis obavljaju u vrtiću “Kolibri”.