BASTAĆEV KUM OTKRIO KAKO FUNKCIONIŠE SAVEZ ZA SRBIJU ČIJI JE PAUNOVIĆ ČLAN!

Kako bi paraćinska javnost bila upoznata, Saša Paunović kao potpredsednik Demokratske stranke i istaknuti član Saveza za Srbiju, novcem iz budžeta opštine Paraćin finansire medije poput N1, Danas, i mnoge druge aktivnosti svojih saboraca, medju kojima je i pomenuti Marko Bastać.
Više tuzilaštvo u Beogradu pokrenulo je pretkrivični postupak protiv predsednika opštine Stari grad i predsednika gradskog odbora Đilasove stranke Marka Bastaća.
Kako je potvrdila Irena Bjeloš, portparol tužilaštva, VJT je poslalo nalog policiji da prikupi potrebna obaveštenja i proveri navode koje je izneo Lazar Lešnjak.
Podsetimo, Lazar Lešnjak, venčani kum Marka Bastaća, otkrio je da je predsednik opštine Stari grad Marko Bastać reketirao investitore koji su zidali na divlje, a da mu je on donosio koverte s mitom. Kada je jedna koverta s novcem zafalila, nastao je pravi pakao. Lešnjak je bio vezan za stolicu, devet sati ispitivan, prebijan, pesnicama udaran po glavi i telu…
Lešnjak je u video-snimku ispričao da ga je Bastać, inače funkcioner Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa, vezao za stolicu, davio kesom, udarao pesnicom u glavu i šibao kanapom, te da je sve to trajalo devet sati.
Do incidenta je došlo u maju 2018, a sve zbog reketiranja građevinskih investitora koji su bespravno gradili na Starom gradu. Naime, Lešnjak je prikupljao reket i donosio ga Bastaću, ali kada je zafalila jedna koverta, Bastać ga je pozvao na sastanak. Tada, kako kaže Lešnjak, kreće pakao od njegovog života.
U nastavku jezive ispovesti, Lešnjak je optužio Bastaća da je uzimao za sebe deo novca koji je bio namenjen deci, najstarijim sugrađanima i nevladinim organizacijama, a čak je hteo da se ugradi i u dečje predstave. Ukratko, ko god je dobio novac od opštine, deo je potom morao da da lično Bastaću.
-Opština Stari grad je sprovodila i projekat gerontodomaćica. Ta pomoć je bila potpuno besplatna, opština je plaćala tu uslugu kompletno, s tim što je agencija koja je prolazila na maloj javnoj nabavci do tri miliona dinara vrednosti bila u obavezi da vrati milion dinara Bastaću i da ih ispumpa kroz fiktivne konsultantske usluge – ispričao je Lešnjak.
Tu, dodaje, nije kraj nedelima Đilasovog pulena.

  • Bastać je uzimao i novac koji smo dobijali od Grada Beograda. Sekretarijat za saobraćaj nam je godišnje prebacivao tri miliona dinara za projekte kojima ćemo unaprediti bezbednost u saobraćaju na Starom gradu. Organizacije koje su dobile novac su sprovodile projekte u školama i vrtićima, ali te organizacije su bile u obavezi da vrate deo novca. Ta vrednost bila je oko 600.000-700.000 dinara na godišnjem nivou – ispričao je Lešnjak.
    Inače, posle Bastaćeve torture i brutalnog iživljavanja, Lešnjak kaže da je morao da se odseli iz Srbije jer je bio ucenjen da ne sme nikome ništa da govori. Otišao je u Pariz da radi da bi prehranio porodicu.