Sat. Oct 19th, 2019

PARAĆIN ONLINE

Lokalne vesti

PENZIONERIMA PO 5.000 DINARA ZA 15 DANA, “KOSOVSKI DODATAK” ZA SIROMAŠNE OKRUGE

2 min read


Svi penzioneri u Srbiji dobiće za 15 dana jednokratnu pomoć od 5.000 dinara, najavio je predsednik Aleksandar Vučić. Izjavio je da ima ideju da se u četiri najsiromašnija okruga uvede posebna pomoć, nešto poput kosovskog dodatka, za učitelje, profesore, lekare, medicinsko osoblje.

Aleksandar Vučić je tokom obraćanja građanima u Blacu, u okviru kampanje “Budućnost Srbije”, zahvalio penzionerima što su imali veru u državu i znali da samo teškim merama može da se dođe do spasavanja srpske privrede.
Vučić je istakao da privreda danas nije u krizi, već raste i rašće još većom brzinom u budućnosti.

“Hvala penzionerima i ja očekujem da, pored povećanja penzija, za 15 dana svaki penzioner u Srbiji dobije 5.000 dinara jednokratnu podršku i gledaćemo da to dolazi sve češće”, poručio je Vučić.

Poseban dodatak za najsiromašnije okruge.

U obraćanju žiteljima Blaca i okoline, predsednik je izjavio da ima ideju da se u četiri najsiromašnija okruga, među kojima je i Toplica, uvede poseban dodatak, nešto poput kosovskog dodatka i da će o toj mogućnosti razgovarati sa premijerkom Anom Brnabić.

“Krajnje je vreme da za četiri naša najsiromašnija okruga damo poseban dodatak, kao kosovski dodatak, za naše učitelje, profesore, lekare, medicinsko osoblje… da pomognemo”, rekao je Vučić.

Ideja je, kaže, da taj dodatak za Toplički okrug, Jablanički, Pčinjski… bude 10 odsto, pa da plata lekara u Blacu bude veća 10 odsto nego lekara u Beogradu.

Kako kaže, ako se to lekaru u Beogradu ne dopada, onda neka dođe da radi u Blacu. Cilj je, kaže, podstaći ljude da ostanu u Blacu.

“Kad vam kažu da su troškovi života veći u Beogradu nego u Blacu, to je tačno, ali prosečna plata ovde u Blacu je 37.000, a u Beogradu 74.000. Nikada ne može da bude isto, ali moramo da smanjimo tu razliku, da živite bolje. Želim da se posvetim tom pitanju”, poručio je predsednik.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *