OVO SU SREDSTVA KOJE JE PAUNOVIĆ DODELIO BOŽINOVIĆEVOM NVO-u!

Na račun Srpskog društva za vanredne situacije ukupno uplaćeno više od tri miliona, a sa Društva nešto više od 600.000 dinara preusmereno na bolnicu!

Saša Paunović, predsednik Opštine Paraćin, koji, prema našim informacijama, već odavno priprema Grupu građana koja bi trebala da ga pojača na izborima, a koju bi predvodio dr Ivan Božinović, iz budžetskih sredstava Opštine odobrio je, u periodu od 2013. do 2019. godine, da se na račun doktorovog Srpskog društva za vanredne situacije uplati 1.160.000 dinara.

Paunović svestan da više nema podršku građana, kako tvrdi naš izvor, pokušava da Božinovića, koji se u Paraćinu predstavlja kao humanitarac, angažuje na predstojećim izborima kako bi sa svojom listom napravio pometnju među biračima. Paunović računa da bi Božinović svojim izlaskom na lokalne izbore uspeo da zbuni birače, što bi dovelo do toga da aktuelni predsednik Opštine sačuva svoj položaj. Prema rečima našeg izvora, bliskost Paunovića i Božinovića datira još od ranije.

Naime, za račun Srpskog društvo za vanredne situacije, čiji je osnivač i predsednik udruženja Božinović, u periodu od 2013. do 2019. godine dodeljeno je 3.027.722 dinara, i to 1.160.000 dinara obezbeđeno je iz budžeta Opštine Paraćin, a 1.877.722 dinara iz sredstava u saradnji sa UNDP.

Kako kaže naš izvor, Božinović već neko duže vreme je u akcija prikupljanja plastike radi kupovine medicinske opreme koju sprovodi Srpsko društvo za vanredne situacije, a zanimljivo je da je i pored prikupljenih tri miliona od Opštine i UNDP-a, za isti period od 2013. do 2019., na račun Doma zdravlja Paraćin iz ovog društva uplaćeno svega 621.228,40 dinara.