POBEDA SRPSKE LISTE – TRIJUMF SLOGE I JEDINSTVA

Srpska lista na prevremenim parlamentarnim izborima osvojila svih 10 mandata u kosovskom parlamentu pošto je za nju glasalo više od 90 odsto birača u svih 10 opština sa većinskim srpskim stanovništvom.

“Ovo je pokazatelj kome Srbi na KiM veruju, a veruju državi Srbiji i predsedniku Aleksandru Vučiću “- rekao je predsednik Srpske liste Goran Rakić novinarima kod spomenika knezu Lazaru, gde je okupljenima građanima severne Mitrovice saopštio rezultate izbora.
” Ova pobeda ujedno je i pobeda srpskog jedinstva i sloge i u ime Srpske liste. Ljudi koji žive na KiM i su pokazali veliku odgovornost i ozbiljnost i shvatili važnost ovih izbora.
Ovi izbori znače budućnost srpskog naroda na prostoru KiM, ali i budućnost Goranaca, Bošnjaka, Roma i svih drugih dobronamernih ljudi” – naveo je Rakić.

Rakić je zahvalio državi Srbiji, vladi, predsedniku Vučiću i direktoru Kancelarije za KiM Marku Đuriću na podršci koju pružaju srpskom narodu na KiM “kada je teško i kada je lepo”. Takođe, zahvalio i interno raseljenim i proteranim Srbima sa KiM koji su danas u velikom broju došli i glasali.

“Srpska lista je osvojila 98,07 odsto srpskih glasova” – rekao je Vučić i istakao da su i za njega samog to neočekivani izborni rezultati.

“Srbi su pokazali ogromnu zrelost, želim da im ukažem ogromnu zahvalnost. Pokazali su da mogu da se ujedine, odbranili su svoj opstanak, imaće snažno predstavljanje u kosovskom parlamentu. Srbi su pokazali ljubav prema svojoj otadžbini Srbiji. Srbi samo žele da sačuvaju svoje srpsko prezime. Još jednom hvala svim Srbima na velikoj pobedi!
Verujem da Kosovo više neće da bude zabranjena teritorija za Srbe, planiram da posetim Srbe južno od Ibra, posebno da se zahvalim njima koji su glasali u tako teškim uslovima koji se ne stide da naglase da se njihova država zove Srbija. Živela Srbija!” zaključio je predsednik Vučić.