Tue. Jan 28th, 2020

PARAĆIN ONLINE

Lokalne vesti

ZAŠTO JE OPŠTINA PARAĆIN “ZARATILA” SA POLICIJOM?

3 min read

Saradnja organa državne uprave i lokalne samouprave jedan je od osnovnih preduslova za normalan život stanovnika bilo kog mesta pa tako i Paraćina. Ipak poslednja dešavanja u našoj opštini govore nam ne samo da nema saradnje izmedju skupštine opštine Paraćin i policijske uprave Paraćin već da je lokalna vlast ušla u politički obračun sa policijom i da na taj način vrši pritisak na rad istražnih organa, pre svega napadajući načelnika PU Paraćin gospodina Dragana Stojinovića.
Zašto opštinska vlast spaja nespojivo i pokušava da politički napada ljude koji po zakonu nemaju pravo da se politikom bave? Napadi su najblaže rečeno izvan fer pleja jer napadate nekoga ko ne sme da se brani političkim argumentima.
Tako recimo, zloupotrebom skupštine opštine, vrši se pritisak na rad policijske uprave i to na način što odbornici optužuju policijske službenike da istražuju opštinske funkcionere i javna preduzeća ne zato što su za kratko vreme došli do velikog novca i apartmana na egzotičnim destinacijama već zato što podržavaju Paunovića.
Očigledno je da lokalna vlast, znajući šta je radila, pokušava da nezakonite radnje koje policija može da otkrije prikaže kao obračun države sa jednom sirotom malom opozicionom opštinom. U takve stvari običan čovek ne može da poveruje jer čak i vrapci na grani znaju koje firme u Paraćinu dobijaju sve poslove, koji funkcioner sa kojim privrednikom gaji posebno “bliske veze i odnose” kao i ko je s kim u poslovnim odnosima. Zato je potrebno dodatno diskreditovati policiju i čini se da u tome opštinari ne prezaju ni od izmišljanja najbrutalnijih neistina i kleveta koje su upućene prema ljudima koji ne smeju da im odgovore jer u politiku ne smeju da se mešaju.
Tako je nedavno, koristeći svoj imunitet kao odbornica, Tatjana Cincović postavila odborničko pitanje unutrašnjoj kontroli MUP-a, u kome zahteva odgovor da li je Dragan Stojinović “pozivao na sastanak na lokacijama zaklonjenim od javnosti paraćinske privrednike koji sarađuju sa javnim preduzećima i ustanovama, prete im uništavanjem poslovanja ukoliko ne daju lažno priznanje da su davali mito rukovodiocima tih javnih preduzeća i ustanova i pristanu da odnesu lažni mito rukovodiocima tih javnih preduzeća i ustanova na način da im se daju lažno obeležene novčanice?”
Plasiranje jedne ovakve neistine kroz formu odborničkog pitanja gde oklevetani načelnik policije ne može da tuži ni za uvredu i povredu dostojanstva novi je korak u diskreditovanju policije i pravljenju alibija za eventualne kriminalne radnje koje mogu biti otkrivene.

Iako veoma podmukao ovakav korak nije poslednji već se kako saznajemo uveliko pripremaju lažne optužbe na račun načelnika policije kojima bi bio optužen da je išao u odredjena sela i to u Sikiricu, Svojnovo i Klačevicu, nagovarao i pretio odredjenim licima da predju u SNS inače će im u suprotnom biti uništen posao. Ukoliko bi se ovo “primilo” medju gradjanima sledeće bi bilo da Dragana Stojinovića povežu sa nekim ranijim prelascima iz Ds-a u Sns. Na taj način javnost bi bila obmanuta, SNS prikazan kao stranka u koju ljudi moraju da predju zato što im se preti a ne zato što to sami žele a načelnik policije bi bio predstavljen kao neko ko te pretnje sprovodi.

Ovakvo ponašanje vrlo je opasno jer se praktično rad policije obezvredjuje a u glavi običnog čoveka koji prima ovakve krivotvorene informacije formira mišljenje da su zlikovci zapravo heroji. Takvom zamenom teza i pokušajima da se odglumi žrtva obični gradjani ne dobijaju ništa osim mogućnosti da narkodileri, razbojnici, zelenaši i ostali kriminalci pojačaju vršenje svojih nepočinstava a da se u odbrani pozivaju na politički progon neistomišljenika i da u njihovu odbranu stane lokalna vlast baš kao što su isti ti branili lokalnu vlast ne tako davno od običnih gradjana Paraćina kojima je bilo zabranjeno da prisustvuju sednici skupštine opštine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *