Sun. Feb 23rd, 2020

PARAĆIN ONLINE

Lokalne vesti

ZGRADA U DANKOVU – STAMBENO ILI POLITIČKO PITANJE RASELJENIH LICA U PARAĆINU?

2 min read

    Nedavno je naša država obeležila 24.godine od najvećeg pogroma i etničkog čišćenja nakon Drugog svetskog rata, ”Oluje”. Mnogi naši sugrađani su raseljena lica sa teritorije Hrvatske, oni koji su nakon tih užasnih događaja i zločina 1995 .god. spasavajući živu glavu došli i u Paraćin. Najveći problem sa kojim se suočavaju je nerešeno stambeno pitanje, ipak mere Vlade Republike Srbije dovele su do sistemskog prevazilaženja ovog pitanja. Vlada je odvojila sredstva za izgradnju stanova za izbegla lica, a jedna od tih zgrada u predvidjenom roku završena je i u našem gradu. 

   Kako portal Paracin Online saznaje, nažalost, to nije kraj njihovih poteškoća. Jedna od naših sugrađanki (ime i prezime poznato redakciji), koja je i sama raseljeno lice i dobila rešenje za stan u novoj zgradi, obavestila nas je da ni oni niti bilo ko drugi nije u mogućnosti da se u zakonski predvidjenom roku useli u stan. Očajna žena, kako sama navodi nema kome da se obrati, niko od nadležnih u opštini ne zna o čemu se radi??? Kao i mnogi poput nje, i dalje plaća kiriju i živi kao podstanar, dok su obećanja iz opštine o useljenju izigrana do sada nekoliko puta. Dok zgrada zvrji prazna, ne održava se i zarasta u korov, sa gomilom djubreta u okolini.

 Postavlja se pitanje ko je odgovoran za ovaj fijasko i šta su pravi uzroci svih odlaganja i rešenja o useljenju. Poučeni ovakvim iskustvima iz prošlosti, sa pravom se pitamo, da li je ovaj slučaj zapravo još jedan poligon za politički pritisak i ucene odlazeće vladajuće garniture. Koliko su daleko paraćinski vlastodršci spremni da idu da bi zadržali svoje fotelje i koga će sve pritom zloupotrebiti, ili su prosto opštinske službe zakazale i pokazale neadekvatnost i nesposobnost za rešavanje ključnih pitanja, pokazaće nam vreme.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *