Thu. Feb 27th, 2020

PARAĆIN ONLINE

Lokalne vesti

Paunovićevi odbornici sami sebi povećali plate da pokriju štetu koju je napravila direktorka Centra za socijalni rad

2 min read

Bivša direktorka osuđena je na 10 meseci zatvora, godinu dana joj je zabranjeno da vrši funkciju direktora i obavezana je da nadoknadi pričinjenu štetu u iznosu od preko milion dinara.
Događaj koji je obeležio 62. sednicu SO Paraćin je događaj kakav se ne viđa ni u najkorumpiranijim državama na svetu.

Naime, najpre je dan pre sednice opštinsko veće donelo odluku kojom je presuda protiv bivše direktorke Centra za socijalni rad Paraćin Biljane Milanović Stojanović proglašena za političku, iako je okrivljena priznala zloupotrebu službenog položaja, pa su naložili odbornicima da se “solidarišu” sa osuđenom.

Tom presudom bivša direktorka osuđena je na 10 meseci zatvora, godinu dana joj je zabranjeno da vrši funkciju direktora i obavezana je da nadoknadi pričinjenu štetu u iznosu od preko milion dinara.

Poštujući odluku veća i predsednika Paunovića odbornici na sledećoj sednici po hitnom postupku odlučuju da se zaista solidarišu sa osuđenom i to parama građana Paraćina.

Na dnevni red se, ponavljamo, po hitnom postupku stavlja predlog da se za 10 hiljada poveća paušal koji odbornici primaju kako bi pokrili osuđenu direktorku.

O svemu navedenom svedoče i fotografije odluka.

Ova afera nezabeležena je u istoriji ne samo Srbije nego bilo koje civilizovane zemlje na svetu i predstavlja presedan ne samo zbog toga što se arče narodne pare i zloupotrebljava budžet već zato što je prvi put da se lokalna izvršna vlast meša u sudsku. Sledeći ovaj primer možemo očekivati u danima koji dolaze da Paunović naredi odbornicima da se budžetskim parama solidarišu sa još nekim od poznatih paraćinskih gangstera koji ga podržavaju.

Dok se pošten narod svakodnevno bori da preživi i plaća takse i poreze kako bi punio lokalni budžet Paunovićevi odbornici se tim novcem “solidarišu” sa kriminalcima i plaćaju njihove dugove. Nema dileme, ovo je do sada nezabeleženo, ako je i od Paunovića mnogo je.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *