Thu. Feb 27th, 2020

PARAĆIN ONLINE

Lokalne vesti

Posle skandala u Paraćinu, reagovao Jovičić: Direktor se bira na konkursu, Paunović da objasni svoju ulogu u svemu!

2 min read

Posle hapšenja direktorke paraćinskog Centra za socijalni rad i bliske saradnice predsednika Opštine Paraćin Saše Paunovića, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo zloupotrebe službenog položaja, ostalo je upražnjeno mesto prvog čoveka centra.

Saša Paunović traži hitan izbor novog direktora, a ukoliko izbor ne bude sproveden kako je on zamislio zapretio je službenici Centra za socijalni rad otkazom.

Član Predsedništva Srpske napredne stranke Aleksandar Jovičić smatra da se svaki direktor, rukovodilac ili funkcionar bilo koje državne i javne ustanove mora birati na konkursu, izborima ili kako je to zakonom propisano.

– I nikako drugačije, pogotovo ne nasiljem, pretnjama, ucenama, bilo kojim vidom korupcije. U ovom konkretnom slučaju, nadležni organi morali bi da detaljno istraže sve vezano za ovaj snimak i da ukoliko se dokaže njegova autentičnost i autentičnost navoda sa snimka, predsednik opštine Paraćin i potpredsednik DS-a, g-din Paunović morao bi da objasni svoju ulogu u svemu tome. Lično,kao predsednik opštine smatram da je takvo ponašanje nedopustivo – rekao je Jovičić.

Podsetimo, Paunović, koji je i potpredsednik Demokratske stranke, tokom razgovora i pretnji sa službenicom Centra uhvaćen je u laži, jer je radnici rekao da je sa premijerkom Srbije Anom Brnabić i šefom BIA Bratislavom Gašićem dogovorio izbor direktora Centra za socijalni rad, navodi izvor portala Pink.rs.

Paunović je u razgovoru sa službenicom Centra za socijalni rad u Paraćinu tražio izbor direktora centra, a ukoliko ne bude izabran da će radnica dobiti otkaz. Predsednik Opštine Paraćin, očigledno da bi zaplašio radnicu, rekao da se čuo sa premijerkom i šefom BIA, što se može čuti i na snimku telefonskog razgovora koji kruži Paraćinom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *