Thu. Feb 27th, 2020

PARAĆIN ONLINE

Lokalne vesti

ALEKSANDAR MARKOVIĆ, POSLANIK U SKUPŠTINI REPUBLIKE SRBIJE I ČLAN GLAVNOG ODBORA SNS O AKTUELNOJ AFERI PLJAČKE PARAĆINSKOG BUDŽETA (VIDEO)

2 min read

OVO JE NEZABELEŽEN SKANDAL!

Na današnjem zasedanju Skupštine Republike Srbije kao glavna tema ponovo se našla jedna od mnogobrojnih afera lokalnog rukovodstva u Paraćinu.
Poslanik Srpske napredne stranke Aleksandar Marković je ocenio kao skandalozno ponašanje paraćinskih vlasti koje su donele odluku da se solidarišu sa direktorkom Centra za socijalni rad koja je osuđena nakon priznanja krivice za zloupotrebu službenog položaja i plate kaznu koju joj je izrekao sud. Citiramo:
„Sud osudi direktorku Centra za socijalni rad i to na osnovu njenog priznanja za zloupotrebu, Paunović na sednici opštinskog veća donese odluku kako je ta presuda tobože politička, onda poveća naknade odbornicima sa 14.000 na 24.000 dinara , a šefovima odborničke grupe na 25.000, a onda iz ovog zaključka se sve jasno vidi: onda će da natera sve te odbornike da se odreknu svojih primanja, svojih naknada u korist osobe koja je osuđena tako što je priznala krivicu. Ovo je vrhunski skandal. Da li je iko ikada čuo za sličnu praksu, ne u Srbiji, u svetu? Ja znam da je taj čovek Saša Paunović poznat po brojnim aferama da sada stvarno ne znam kako u ovom trenutku čovek nije smenjen? Kako ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu nije pokrenulo neke konkretne korake u tom smislu? Ovo što se radi u Paraćinu je zaista skandal velikih razmera. Pa se postavlja još jedno pitanje: da li postoji uopše budžetska osnova da on izvrši povećanje naknade tim odbornicima?“

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *