Thu. Feb 27th, 2020

PARAĆIN ONLINE

Lokalne vesti

SKANDAL! NOVA PLJAČKA BUDŽETA U PARAĆINU: Odbornici plaćaju kaznu Paunovićeve saradnice osuđene za zloupotrebu službenog položaja

2 min read

Građani Paraćina svedoci su najnovije afere o rasipanju budžetskog novca. Kako navode, parama građana se plaća kazna direktorke centra za socijalni rad koja osuđena za zloupotrebu službenog položaja.

Dosadašnja praksa je bila da se odbornici odriču dela ili celokupnog odborničkog dodatka kako bi se solidarisali sa bolesnim kolegama ili nekim sugrađanima kojima je pomoć najpotrebnija. Danas je ipak zabeležen presedan u istoriji parlamentarizma.

Naime, danas je najpre izvršna lokalna vlast preuzela na sebe ulogu suda pa je opštinsko veće donelo odluku da direktorka Centra za socijalni rad zapravo nije kriva, iako je priznala izvršenje dela, i da je zapravo ona politički osuđenik te da po standardima opštinskog veća nije kriva te da joj zato treba pomoći i “solidarisati se sa njom”.

Drugim rečima da treba platiti štetu koju je nanela opštini.

Na sednici skupštine opštine doneta skandalozna odluka: povećan je odbornički dodatak odbornicima na 24.000 dinara kako bi se “solidarisali” sa osuđenom direktorkom i otplatili štetu koju je načinila.

Tako će građani Paraćina platiti za krivično delo za koje je osuđena Biljana Milenović Stojanović direktorka centra za socijalni rad u Paraćinu.

Da stvar bude gora, odbornicima su mesečne nadoknade povećane na 24.000 dinara, a kako se na mesečnom nivou održavaju dve sednice skupštine opštine koje traju u proseku po 15 minuta, a za koje pride dobijaju po 2.000 dinara na ime dnevnica, dolazimo do toga da su paraćinski odbornici plaćeni 28.000 dinara za 30 minuta mesečno koliko provedu na sednicama iliti blizu 1.000 dinara po minutu rada!?

Izvesno je da je opštinska vlast ovim činom pokazala da za nju zakoni ne važe i da mogu da se bave kriminalom bez posledica jer će posledice snositi građani Paraćina.

Građani se sa pravom pitaju da li se može očekivati novo povećanje odborničkih dodataka kako bi se platila kazna Radosavu Raći Petroviću koji je u krivolovu ubio srnu za šta su zaprećene izuzetno visoke kazne.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *