IZGRADNJA BRZE SAOBRAĆAJNICE PARAĆIN-ZAJEČAR ŠANSA ZA RAZVOJ PARAĆINA!

Počela je izrada projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju brze saobraćajnice od Paraćina do Zaječara, izjavila je danas u Zaječaru ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Taj projekat će biti deo velikog investicionog plana, koji je najavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

“Već se radi na projektno tehničkoj dokumentaciji za brzu saobraćajnicu Paraćin – Zaječar i nadamo se da sledeće godine možemo da razgovaramo o načinima finansiranja”, rekla je Mihajlović nakon razgovora s načelnikom Zaječarskog okruga Vladanom Paunovićem i čelnicima lokalnih samouprava tog okruga o aktuelnim i planiranim infrastrukturnim projektima.

Istakla je da se za sada procenjuje da će u izgradnju brze saobraćajnice od Paraćina do Zaječara biti uloženo između 450 i 600 miliona evra.

Mihajlović je rekla da će u okviru velikog investicionog plana samo u Zaječarskom okrugu u projekte biti uloženo najmanje 2,5 milijarde evra.

Ministarka je istakla, takođe, da je samo na današnjem sastanku dogovoreno da država dodatno uloži u putnu infrastrukturu tog okruga, pored redovnih sredstava, oko 2,7 milijarde dinara i da će novac dobiti ne samo Zaječar, već i Sokobanja, Boljevac, Knjaževac i druge opštine.

Ona je rekla da će biti uloženo dosta novca i u železničku infrastrukturu i da se već sada rade dve deonice pruge Niš – Zaječar u vrednosti oko 11 milijardi dinara.

Predsednik Srbije je nedavno najavio da će se graditi brza saobraćajnica od Paraćina do Boljevca, Zaječara i graničnog prelaza sa Bugarskom Vrška Čuka, sa krakom prema Boru, kao i da će biti napravljena za samo nekoliko godina.