VETERINARSKA INSPEKCIJA POTVRDILA: ČLAN OPŠTINSKOG VEĆA SAVIĆ ŠKOLE SNABDEVAO POKVARENIM SENDVIČIMA

Privođenje člana opštinskog veća Žarka Savića je kao bomba u petak odjeknulo Paraćinom. Iako je preko opštinskih medija pokušano da se priči da politički karakter istina je samo jedna, Savić je vozio pokvarene sendviče što je potvrdio i Institut za veterinu pri ministarstvu poljoprivrede. Naime, sendviči koje je član opštinskog veća u više mandata i nekad pomoćnik predsednika opštine Saše Paunovića vozio su bili kvarljivi i neispravni za ishranu dece te su takvi uz prisustvo Savića i spaljeni u kafileriji u Ćupriji po nalogu veterinarskog inspektora.
U razgovoru sa roditeljima dece smo saznali da Savić već mesecima razvozi hranu u svom autu među blatnjavim gajbama od jagoda i da je to više puta prijavljivano i policiji i upravi škole u Potočcu a da su i sama deca svojim nastavnicima žalila da ne žele da jedu blatnjave i dlakave sendviče koji se bez celofana u gajbicama od jagode distribuiraju školi. Jedan od nastavnika osnovne škole u Potočcu je potvrdio za Paracin online da niko ne zna gde se pravi hrana ko je sprema i do kad joj je rok trajanja ali da zbog političke težine Žarka Savića koji je jedan od Paunovićevog najbližih saradnika već 10 godina niko nije smeo javno da pokrene to pitanje dok se nisu nedavnim promenama u školi neki ljudi osokolili da to i prijave. Jagode koje Savić uzgaja se prskaju raznim sredstvima grčke proizvodnje kako bi brže sazrevale i dalje analize će utvrditi dali su i ovi sendviči bili otrovni tim sredstvima pošto su se prevozili bez celofan u istim gajbicama u kojima Savić transportuje i jagode svojim kupcima.
Ovde se postavlja i pitanje kako Savić čija je bruto plata 100 hiljada dinara mesecima prevozi hranu u prepodnevnim satima i ne ide na posao za koji ga gradjani Paraćina astronommski plaćaju, inače Savić je samo plaćeni član opštinskog veća bez ikakvih zaduženja i obaveza u tom najvišem opštinskom organu upravljanja u kojem pored 11 članova još sede i predsednik opštine Saša Paunović i njegov zamenik Tomislav Šaletić.