Raskrinkavanje žutih lokalnih siledžija

Kao odgovor na sve češće licemerne napade opozicionog Saveza za Srbiju (SZS) čiji je inače član i pristalica predsednik Opštine Paraćin Saša Paunović, potpredsednik Glavnog odbora SNS Marko Đurić izjavio je da se vlast neće osvajati na ulici već da je razgovor sa opozicijom jedino moguć u institucijama, u parlamentu.

Dodao je da će SNS nastaviti da raskrinkava “žute lokalne tajkunske siledžije u Šapcu, Paraćinu, Starom gradu” koji, kako kaže, na najgori mogući način izvrgavaju ruglu institucije skupštine opština i lokalnih samouprava.

“Ucenjuju radnike lokalnih samouprava gubitkom posla da moraju da prisustvuju njihovim mitinzima. Oni su zarobili lokalne samouprave i pretvorili ih u tajkunski servis. Koriste opštinske resurse da se vrate na vlast. Taj film neće gledati”, rekao je Ðurić.

Kako kaže, predsednici lokalnih samouprava u Starom gradu, Paraćinu, Šapcu ne treba da se iznenade ako građani na njihovo ponašanje odgovore protestima u tim opštinama i gradovima.

“Njihov pravi motiv je da zgrabe vlast, da dođu do državne kase koja se oporavlja. To je glavni razlog zašto jurišaju na ulicama. To nije juriš samo na institucije, to je juriš na državnu kasu”, zaključio je Ðurić