Mon. Jul 22nd, 2019

PARAĆIN ONLINE

Lokalne vesti

ĐILASOV LAKEJ SE RUGA SRPSKIM HEROJIMA: ZAMENIK PREDSEDNIKA DEMOKRATSKE STRANKE SAŠA PAUNOVIĆ ZABRANIO IZGRADNJU SPOMENIKA POGINULOM PILOTU POTPUKOVNIKU ŽIVOTI ĐURIĆU

2 min read

Na insistiranje meštana sela Davidovac kod Paraćina koje je ujedno i mesto rođenja pilota, potpukovnika Živote Đurića komandanta 241. lovačko bombarderske eskadrile, koji je nastradao u okršaju sa NATO avijacijom i šiptarskim teroristima 1999. godine, krenula je inicijativa za izgradnju spomenika u centru rodnog sela ovog srpskog heroja. Života, hrabri ratnik, skroman čovek, istinski heroj, vrhunski pilot, časni oficir i brižni suprug i roditelj nije mogao za života ni da sanja da će mu se njegov rodni grad odužiti na ovakav način za njegovu junačku pogibiju, kada je svojim stradanjem zadužio ne samo državu, grad, svoje selo već i ceo pravdoljubivi i prkosni svet. Dosmanlijsku huntu koja Paraćinom vlada već 20 godina skromni potpukovnik Đurić izgleda ničim nije fascinirao kada su pri čistoj svesti i zdravoj pameti poslali građevinsku inspekciju da zabrani radove na spomen obeležiju posvećenom ovom srpskom obiliću.
Kome smeta uspomena na Životu Đurića, pita se Nikola Krstić mladi paraćinski politikolog:
“Da li smeta opštinskoj vlasti i predsedniku opštine Saši Paunoviću koji su dozvolu za izgradnju mini hidroelektrane izdali za 3 dana a izgradnju spomen obeležja u čast velikog heroja i patriote Živote Đurića obustavljaju. Treba da vas bude sramota Paunoviću što na ovaj način vređate sve porodice palih boraca koji su izgubili svoje voljene i još im se i podsmevate. Dok ste vi mirno spavali, hodali, disali i bili pored svojih bližnjih neko drugi je ginuo za ovu zemlju, dokle ćete više da se rugate građanima ovog grada? Dokle ćete više da nas vučete još dublje u ponor? Stidite se Paunoviću”, rekao je potresen i uznemiren Nikola Krstić čiji je otac kao policajac takođe ubijen na Kosovu od strane šiptarskih terorista.
Ovakva odluka opštinskih službi je potpuno neshvatljiva a javnost je uzburkala i izjava predsednika opštine Saše Paunovića koji je na fejsbuku šeretski napisao da su se skupili nekoliko ljudi iz sela i krenuli na sred raskrsnice da prave spomenik, što je izazvalo i podsmeh više aktivista Demokratske stranke kroz emotikone na ovoj društvenoj mreži ali i revolt ogromne većine građana Paraćina koji ne kriju svoj bes prema Paunoviću i lokalnoj vlasti i spremni su i na proteste kako bi nepravda prema ovom istinskom heroju bila ispravljena.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *