Fri. Nov 22nd, 2019

PARAĆIN ONLINE

Lokalne vesti

Paraćinka slatkišima oduševljava Čikago

3 min read

Jedna žena rodom iz Paraćina otvorila je poslastičarnicu u jednom od popularnih naselja na teritoriji Čikaga. O njoj je već pisao i tamošnji najtiražniji dnevni list. Sanja Srbulović kaže da je imala želju da otvori nešto novo, a i lokalno stanovništvo je oduševljeno.

Sanja Srbulović živi u Čikagu svoj američki san. Rodom je iz Paraćina, studirala je na Elektronskom fakultetu u Nišu gde je upoznala supruga Dejana koji je iz Bora, ali put ih je naneo u Ameriku i bila joj je želja da otvori poslastičarnicu u francuskom stilu.

Poslastičarnica se nalazi u centru jednog od najpopularnijih naselja Arlington Hajts, a upravo je o njoj pisao i glavni ovdašnji list Čikago tribjun.

„Meni je pravljenje kolača i torti uvek bilo najveće zadovoljstvo. Od kad znam za sebe kao mala devojčica to sam jako volela. Inače sasvim drugu školu sam završila, ali sam shvatila da mi je ovo najveće zadovoljstvo u životu i da mi to ide“, priča Sanja dodajući da je sa suprugom pre nekoliko godina počela da radi na planovima i idejama i da je rezultat ovaj mali lokal.

Sanja nije išla do banke da bi obezbedila finansije za otvaranje poslastičarnice već su joj pomogli prijatelji.

„Moja sestra i jedna porodica iz Beringtona koja želi da ostane anonimna su mi pomogli sa finansijama jer naravno da nisam imala dovoljno da otvorim ovako nešto. Troškovi otvaranja su jako visoki. Mi smo sve instalirali sami jer nismo došli u namešten prostor“, objašnjava Paraćinka u Americi.

Nora Rener je ostavila svoj posao u centru Čikaga da bi se pridružila Sanji Srbulović. Videla je poslastičarnicu kada je izašla iz voza, vraćajući se sa posla i bila je oduševljena kvalitetom ponude, a zadovoljna je i što više ne mora da troši dva sata dnevno na prevoz do posla i nazad.

„Moje je da pravim sendviče, kuvam supe, pečem sitne kolače“, nabraja Milica Kukić koja je zaposlena u poslasticarnici.

Ono što je veoma pogodno za lokaciju Sanjinog lokala je što se nalazi prekoputa stanice Meta, to je mreža prigradskih vozova koji saobraćaju u celoj široj okolini Čikaga tako da neko može da utrči u poslastičarnicu i krene pravo na voz ili na posao u centar grada.

Upravo je to slučaj sa Ketlin Senses koja uzima kafu pre odlaska na voz. Svratiće, kaže, po nešto i posle podne kada se bude vraćala sa posla jer je Sanjina poslastičarnica, prema njenom mišljenju, mnogo bolje od lanaca pekara u kraju.

„U ovom kraju živimo već 14 godina, inače živeli smo i u Njujorku. Lepo je videti neke naše kolače i domaću atmosferu“, kaže mušterija Senada Ramović.

Sanja ističe da planira da uvek nudi prirodne i kvalitetne sastojke pa je sigurno i to razlog što je za kratko vreme stekla niz redovnih posetilaca. Za francuski stil odlučila se zbog ljubavi prema francuskim poslasticama, a kao inspiraciju navodi francusku čajdžinicu “Laduree”.

Zahvaljujući njenoj pekari, Sanja Srbulović donela je pravo iz Paraćina dašak Evrope u Čikaško naselje Arlington Hajts.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *