LEBANČANI PREDALI FENJER PUKOVCU: Radan – Jedinstvo (Paraćin) 2:1

LEBANE – Pobedom nad Paraćincima fudbaleri Radana su posle 18. kola predali “fenjer” Pukovcu i najavili grčevitu borbu za opstanak.

 

Srpska liga Istok – 18. kolo

RADAN – JEDINSTVO (PARAĆIN) 2:1

Strelci: 0:1 Mihajlović u 17., 1:1 M. Stojanović u 64. iz jedanaesterca, 2:1 Slavković u 79. minutu – Stadion pored Jablanice, gledalaca: 400, sudija: Jovan Petković (Negotin), Žuti kartoni: M.Stojanović i I.Stojanović(Radan),a Knežević, Urošević i Deljanin (Jedinstvo).

RADAN: Danić, Cakić, Cvetković(I.Stojanović), Milan Stanković, Petrović, Milošević, Ivanović (Mirković), M. Stojanović, Dodić, Miloš Stanković (Kostić) i Slavković.

JEDINSTVO (Paraćin): Drašković, Urošević, Deljanin, Milenković, Knežević, Pejčić (Milenović), Đurić, Drecun Gavrović (Ristić), Mihajlović (Đurić).

Paraćinci su poveli, dominirali do odmora i prokockali bar još tri stopostotne šanse, da bi u drugom poluvremenu neshvatljivo zaigrali stidljivo sa vidljivom namerom da čuvaju rano stečeno vođstvo. Domaćin koji je dugo tražio svoju igru, drugi deo utakmica započeo je snažnim pritiskom, smenjivali su se u talasima napadi i šanse, da bi posle jednog sudara u šesnaestercu Paraćinaca, inače slabi sudija Petković sa zakašnjenjem  pokazao na belu tačku ali i propustio da odbrambenom fudbaleru Jedinstva izrekne i disciplinsku meru. Povređeni kapiten Radana Miloš Stanković je posle tog prekršaja prevezen u Dom zdravlja, a iskusni Milivoje Stojanović iz jedanaesterca prevario dotle sigurnog Draškovića i izjednačio rezultat. Lebančani ni posle izjednačenja nisu odustajali od napada na gol protivnika, koji je samo u nekoliko navrata prelazio na polovinu domaćina, šanse i dobre odbrane golamana Jedinstva su se smenjivale da bi posle jednog dobrog napada Slavković izmakao svojim čuvarima i neodbranjivim pogotkom doneo Lebančanima toliko željene bodove.

Pre početka susreta, minutom ćutanja fudbaleri i gedaoci odali su poštu nedavno preminulom Draganu Ružiću, dugogodišnjem fudbaleru i funkcioneru Radana.

Srpska strana Juga