Golubovićima teško bez krova nad glavom

Fondacija humanosti “Večernjih novosti” donirala odeću i hranu jedanaestočlanoj porodici iz Paraćina. Preti im iseljenje iz kuće, jer nemaju čime da plaćaju kiriju od 200 evra

BEZ plate i svog doma, Vesna i Goran Golubović iz Paraćina odgajaju devetoro dece. Nedostaje im svega, sem zdravlja i osmeha na licima njihovih potomaka. Osim socijalne pomoći, koja iznosi 28.000 dinara, drugih prihoda nemaju. Roditelji nisu zaposleni, ali ipak, školuju decu, žive skromno i snalaze se kako umeju. Kako nam je rekao Goran, koji je juče posetio Fond humanosti “Večernjih novosti”, uskoro će morati da se isele iz kuće u koju ih je smestio paraćinski Centar za socijalni rad, koji je i plaćao kiriju.

– Nemamo svoj krov nad glavom, a sami ne možemo da plaćamo stanarinu od 200 evra za kuću u Paraćinu – priča Goran. – Pre toga smo živeli u selu Popovac, gde nam je bio dodeljen nužni smeštaj. Ne možemo ni tamo da se vratimo, jer je taj prostor ruiniran, dogodio se požar i tad su nas iselili. Izgoreo je krov, fale vrata i prozori. Supruga i ja bismo želeli da imamo siguran posao, bilo bi nam mnogo lakše u životu.

Njihova deca, vredni i dobri đaci, ne libe se da sa roditeljima idu u nadnicu, kada ih neko pozove. Nadaju se da će posle škole naći zaposlenje, kako ne bi morali da traže pomoć drugih. Sada im sve treba – odeća, obuća, hrana… Fond humanosti Kompanije “Novosti” obezbedio je pomoć ovoj jedanaestočlanoj porodici u vidu odeće i namirnica.

– Naša fondacija već godinama izlazi u susret porodici Golubović, ali je sve to minimalno jer su oni mnogočlana porodica – kaže direktorka Fondacije humanosti naše kompanije Divna Čanaćević. – Tako i ovoga puta, ovoj porodici dajemo garderobu i hranu.

ŽIRO-RAČUN ZA DONACIJE

SVI ljudi dobre volje koji novčano žele da pomognu ovoj višečlanoj porodici, mogu to uraditi uplatom na žiro-račun 160-5400101624354-17, u Banci “Inteza”. Ukoliko žele da im doniraju garderobu ili hranu, mogu to uraditi u prostorijama Fond humanosti kompanije “Novosti” na Trgu Nikole Pašića 7 u Beogradu.