Povodom izgradnje mini hidrocentrale na područiju turističko – vikend naselja Grza za čiju izgradnju je dozvolu izdala Opštinska uprava Opštine Paraćin i tim povodom izrečenih laži od strane predesednika Opštine Saše Paunovića koji na društvenim mrežama okrivljuje Beograd i nadležna ministarstva, treba razjasniti sledeće:
– Opštinska vlast je još 2008. godine planskim i drugim svojim dokumentima PREDVIDELA I PLANIRALA IZGRADNJU MNE, gde je i propisala uslove po kijima se MNE može praviti.

Dakle, i pored toga što je Grza definisana kao turističko-vikend područije čiji je značaj poznat svim Paraćincima i šire, opštinska vlast je svojim dokumentima inicirala i dozvolila izgradnju MNE. Sve ostale potrebne saglasnosti od strane nadležnih ministarstava naknadno su izdate na osnovu navedenih Opštinskih propisa kao posledice uslova propisanih od strane Opštinske vlasti. I na kraju kao završni dokument Opštinska vlasti u Paraćinu izdaje gradjevinsku dozvolu kao dokument na osnovu kojeg se može započeti izgradnja MNE.

Dakle, da Saša Paunović zaista nije želeo i planirao ovakvu izgradnju i uništenje turističkog naselja Grza, ne bi ni donosio planove i propisivao uslove za izgradnju, što znači da ovaj pogubni projekat za Paraćin pažljivo planiran i sproveden već duži niz godina upravo od strane Saše Paunovića.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here