Nakon što smo objavili tekst o tome da se bivša direktora Ivona Mihajlović, nadaleko poznata po kontraverzama u predškolskoj ustanovi “Bambi” opet kandidovala za mesto direktora vrtića u Paraćinu, reagovali su građani i upozorili na to šta se dešavalo u toj ustanovi koju je vodila Mihajlović.

Među komentarima građana, jedna sugrađanka je opisala kako je njena sestra zlostavljana u PU “Bambi” koju je vodila Mihajlović. Ona je napisala da je njena sestrica dobijala batine, te da su je roditelji ispisali iz vrtića čim su shvatili šta se dešava.

Komentar u kom je opisana situacija koja se dešavala u “Bambiju” prenosimo u celosti:

“U vrtiću Bambi moja sestra je išla dok nisu roditelji otkrili da je dete dobijalo batine po rukama od strane vaspitačice i kuvarice jer nije htelo da pojede sve iz tanjira. Ko je bio direktor ne sećam se. Devojčica je hitno premeštena u drugi vrtić, vaspitačica nije smenjena, kuvarica je ostala na svom radnom mestu. U Bambiju nikom svom ne bih preporučila da vodi dete posle fizičkog maltretiranja deteta mlađeg od četiri godine, sramota za ceo kolektiv”, napisala je građanka.

Poznati svetski i domaći stručnjaci u oblasti psihologije više puta su upozoravali na to da dete koje dobija batine u vrtiću od strane vaspitačica izloženo je opasnosti da ceo život nosi psihičke posledice nastale od toga.

Dakle, jasno je da ukoliko je Mihajlović dozvoljavala da se to radi sa decom predškolske ustanove koju je vodila ne sme da se opet nađe na mesto direktora bilo kog vrtića u Srbiji, a ne samo u Paraćinu. Moramo zaštititi našu decu od takvih osoba!

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here