Lokalna inspekcija 2016. godine izvršila je vanredni inspekcijski nadzor u Predškolskoj ustanovi “Bambi” gde se na mestu direktora nalazila Ivona Mihajlović, kako bi utvrdili da li se u toj ustanovi sve radi po zakonu.
Inspekcija je proveru izvršila po nalogu Ministarstva prosvete, a u PZ “Bambi” procenili su da postoji visok rizik. Inspektori su obavili razgovor sa direktorkom Mihajlović i izvršili uvid u dokumentaciju, nakon čega je direktorki iskazana prekršajna kazna i zatražena njena smena.
Sada se ta ista direktorka Mihajlović kaniduje da bude novi direktor paraćinskog vrtića. S obzirom na to da ona ni nakon naložene smene nema moralnih načela koji joj zabranjuju da upravlja ustanovom koja se bavi decom, pitanje je da li će oni koji biraju opet dozvoliti da se ona nađe na mestu direktora vrtića? Da li će se osobi koja je već jednom pokazala da ne može da upravlja vrtićem, ipak dozvoliti da vodi ustanovu napravljenu samo za najmlađe? Da li su sada možda zbog njene nestručnosti koju je dokazala inspekcija, roditelji i deca opštine Paraćin biti u problemu i opasnosti od nestručnosti Ivone Mihajlović koju je dokazala i inspekcija?

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here