Marioneta Dragana Đilasa, Vuka Jeremića, Dušana Petrovića i Boška Obradovića – Nebojša Zelenović, gradonačelnik Šapca, nastavio je da izvršava zadatke „kupus koalicije“ blateći Srbiju u Strazburu pred članovima Savet Evrope.

Ono što je najtužnije predstavio se u Strazburu da govori u ime Šapca, Paraćina i Srbije.

Članovi Kongresa regionalnih i lokalnih vlasti Saveta Evrope koji su čuli Zelenovićeve bljuvotine našli su se u čudu da neko tako može da iznosi neistine protiv svoje zemlje. Komentari koji su se čuli među članovima izazivali su podsmeh i prezir prema Zelenoviću.

Zoran Perišić, šef delegacije Srbije u Kongresu lokalnih i regionalnih vlasti Saveta Evrope, kaoi njegove kolege iz drugih zemalja našao se u čudu na reči koje je Zelenović izneo u Strazburu ocenivši da tako niko ne blati svoju zemlju kao što je to uradio gradonačelnik Šapca.

– Pet godina sam u Savetu Evrope i NIKADA nisam čuo da je neki govornik vređao svoju zemlju. Do danas. Zelenović iz Šapca i Paunović iz Paraćina su napali sopstvenu državu tražeći alibi za nerad i neuspehe, a sve to kritikujući sopstvene odluke iz prošlosti – napiso je Perišić na svom Tviter profilu.

Gradski odbor Pokreta socijalista Šapca ocenio je danas da nije slučajno što je gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović na skupu u Strazburu „blatio svoju državu“, u trenutku kada, kažu, Srbija ekonomski, privredno i vojno jača i rešava svoje najbitnije državno pitanje.

– Nije slučajno to što je marioneta Dušana Petrovića, Vuka Jeremića i Dragana Đilasa, Nebojša Zelenović baš u ovom trenutku išao po svetu da blati svoju državu. Očigledno je da je Zelenović apsolutno spreman na sve, pa čak i na to da se umesto sa svojim narodom svrsta sa Veseljijem, Ugljaninom, Komšićem i ostalim mrziteljima Srbije i da sa njima ruku pod ruku ide i blati Srbiju gde god može i gde god zatreba, samo da dobije još malo vlasti – navodi se u saopštenju Pokreta socijalista.

Oni navode i da Zelenoviću smeta jaka i nezavisna Srbija, kao i da mu više odgovara „Srbija iz dvehiljaditih godina kada je ličila na koloniju, a ne na ozbiljnu državu“.

– Više mu odgovara ona Srbija kada se u njoj nisu pitali njeni građani, već strani ambasadori. Nema ni najmanje sumnje da bi Zelenović i njegovi dosovski šefovi od Srbije napravili isto ono što su napravili od našeg Šapca, privatan posed gde umesto posla i investicija cveta kriminal – piše u saopštenju.

Kažu i da Zelenović, Đilas, Jeremić i ostali dosovci traže pomoć od stranaca da “dobiju vlast, da pljuju svoju zemlju, svoj narod, da prizivaju okupaciju.

Zelenović je na Kongresu lokalnih i regionalnih vlasti u Strazburu rekao da „vlast blokira funkcionisanje demokratskih institucija u gradovima koje vodi opozicija“.

A ono na šta su se članovi Kongresa nasmejali jeste Zelenovićeva izjava da Šabac i Paraćin imaju najmanji broj zaposlenih u javnom sektoru, navodeći da vrtić u Paraćinu ima problem u funkcionisanju jer nema dozvolu da zaposli nove radnike. Zelenović je zaboravio da vrtići nisu u nadležnosti Republike, već su u rukama lokalnih vlasti, a u Paraćinu na čelu je njegov pajtaš Saša Paunović.

Zelenović je u Strazburu tražio podršku, kako je rekla Zorana Mihajlović, za kriminal i divlju gradnju.

– Pogrešio je gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović ako misli da će u Savetu Evrope ili u bilo kojoj drugoj evropskoj instituciji naići na razumevanje za gradnju bez građevinske dozvole, jer Evropa takvu praksu ne poznaje – navodi se u saopštenju Mihajlovićeve, a povodom govora Zelenovića o kriminalu u Srbiji na Kongresu lokalnih i regionlanih vlasti Evrope u Strazburu.

Navodi i da je pogrešio ako misli da će mu u evropskim institucijama neko poverovati kad borbu protiv divlje gradnje, koja predstavlja krivično delo, pokušava da predstavi kao politički progon protiv njegovog koalicionog partnera iz Saveza za Srbiju i predsednika opštine Čajetina, Milana Stamatovića.

Mihajlović je rekla da niko u Srbiji nije iznad zakona, pa ni predsednik opštine Čajetina.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here