Uređen samo potez od 350 metara koji nema maltene nikakav uticaj na lokalni saobraćaj.

Izgradnja Sinđelićeve ulice u Paraćinu je još jedan primer neodgovornog odnosa lokalne vlasti prema građanima!

Direkcija za izgradnju opštine Paraćin potpisala je krajem oktobra 2015. godine ugovor vredan više od šest i po miliona dinara sa lokalnim preduzećem Putotehna DOO o izgradnji saobraćajnice, a do danas je asfaltiran samo manji deo ulice!

Ekipa portala Srbija Danas obišla je ovih dana Paraćin i tamošnja naselja zbog ogromnog broja finansijskih afera u koje su umešani lokalni funkcioneri i članovi njihovih porodica, a koje smo proteklih meseci izneli u javnost. U nameri da proverimo da li je ispoštovan ugovor o izgradnji obišli smo i Sinđelićevu ulicu koja se nalazi na svega desetak minuta od centra grada na Crnici.

Naša ekipa se momentalno uverila da se kolovoz najvećim delom nalazi u očajnom stanju! Najgore izgleda prvih 350 metara koji su uzgred najvažniji za lokalni saobraćaj zbog velikog broja poprečnih ulica. Asfaltiran je samo deo od središnjih 350 metara koji uopšte nema uticaj na saobraćaj zbog malog broja stambenih objekata, dok je drugi kraj ulice samo nasut tucanim kamenom.

Paraćin

Paraćin

Paraćin

Kojom se logikom dakle vodila lokalna vlast na čelu sa predsednikom Opštine i novim potpredsednikom Demokratske stranke Sašom Paunovićom prilikom ovakvog asfaltiranja Sinđelićeve – nije jasno ni meštanima sa kojima smo pričali!

Vidite i sami na šta ulica liči. Deca nam idu u školu kolovozom jer trotoara nema. Ne vidi se ni pešački prelaz. Dole niz ulicu su asfaltirali, a nas su preskočili. Pojave se tako s vremena na vreme pa zakrpe rupe i onda ih opet nema – rekao nam je jedan meštanin.

U kakvom stanju se nalaze početak i kraj Sinđelićeve ulice možete pogledati u foto galeriji:

Putotehna DOO je inače bila jedini ponuđač na konkursu za izgradnju Sinđelićeve. Kako bi ispunila propisane uslove koji se odnose na potrebnu mehanizaciju i broj radnika na konkursu je nastupila zajedno sa Preduzećem za puteve iz Kragujevca.

Putotehna je prema podacima APR-a osnovana početkom 2014. godine i to sa osnivačkim kapitalom od 100 dinara?! Tada mala i nepoznata firma, čiji je vlasnik prema dostupnim podacima Aleksandar Ljubinić, zapanjujuće brzo je počela da dobija milionske poslove od lokalnih javnih preduzeća, a do danas je prihodovala više od neverovatnih 250 miliona dinara, iako je prvog radnika zvanično zaposlila tek 2016 godine!

Putotehna

Foto: SD/ilustracija

Direkcija za izgradnju opštine Paraćin, podsećamo, krajem novembra 2016. godine potpisala je sa Putotehnom i ugovor o izgradnji seoskih puteva ukupne dužine dva i po kilometara u devet mesnih zajednica. Izgradnju deset ulica, mahom seoskih ćorsokaka, od kojih nekoliko još nije asfaltirano iako je rok za završetak radova odavno prošao, opštinska vlast platila je više od 26 miliona dinara.

Kako izgledaju asfaltirani ćorsokaci i nezavršene ulice možete pogledati u sledećoj foto galeriji:

S obzirom na to da asfaltiranje kilometra standardnog seoskog puta, prema zvaničnim procenama Građevinskog fakulteta, košta oko šest i po miliona dinara, nameće se zaključak da je Putotehna zahvaljujući unosnom ugovoru sa Direkcijom za izgradnju samo na tom poslu ostvarila ekstra profit veći od 10 miliona dinara!

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here