Thu. Sep 19th, 2019

PARAĆIN ONLINE

Lokalne vesti

NEVIĐENA HAJKA NA EUROLIN! KOME SMETA PREDUZEĆE SA 200 RADNIKA?

3 min read

Proteklih godinu dana u našoj opštini sprovodi se neviđena hajka na prevozničko preduzeće Eurolin. Razlog zbog čega je hajka započeta upravo sada a ne pre recimo nekoliko godina je čini se taj što su jedan od suvlasnika Raša Savić i jedan od zaposlenih Milan Ilić pristupili Srpskoj naprednoj stranci. Čini se da je upravo taj trenutak bio presudan da lokalna vlast na čelu sa Demokratskom strankom pokrene neviđenu hajku na jedno privatno preduzeće koje zapošljava i hrani 200 radnika sa porodicama. Čini se da je upravo ta činjenica, da postoji 200 radnika kojima bi se mogla učiniti ispravnim ideja vlasnika i direktora firme da se učlane u SNS, najviše uplašila lokalnu vlast i da upravo zato kao metu oni targetiraju firmu a ne Rašu ili Milana. Jer, ideja koju podrži 200 ljudi u malom mestu kakav je Paraćin širi se neviđenom brzinom i može biti pogubna na sledećim izborima.

ZA SVE ŠTO NE VALJA KRIV JE EUROLIN

Za one koji se pitaju kako se sprovodi ta hajka evo i odgovora. Najpre je opštinsko veće suprotno odluci Skupštine opštine o socijalnoj zaštiti kojom je GARANTOVANO PRAVO NA BESPLATAN PREVOZ LICIMA STARIJIM OD 65 I 75 GODINA istu ukinulo i penzionere ostavilo bez prava na prevoz a koje je pravo socijalna kategorija i poatoji u svim gradovima i opštinama Srbije. Mislili su da će na taj način finansijski oštetiti preduzeće. Ali pošto su potpuno promašili temu ukidanjem subvencija za prevoz starih lica, jer na taj način nisu oštetili firmu već penzionere zbog čega su ovi kivni na lokalnu vlast, protiv Eurolina pokrenuta je kampanja kakva je viđena samo prilikom progona Jevreja u nacističkoj Nemačkoj! Za sve što nije dobro krivo su ONI! Fali novac u budžetu – kriv je Eurolin. Staklara otišla u stečaj – kriv je Eurolin. Mladi idu iz Paraćina – kriv je Eurolin. Nemate posao – kriv je Eurolin. Jedinstvo izgubilo utakmicu – kriv je Eurolin. U sumanutoj mržnji prouzrokovanoj strahom od gubitka vlasti počeli su čak da naručuju tekstove u srbomrzačkom tabloidu Peščanik koji bi trebali da budu antireklama za preduzeće. Dakle, na sve moguće načine trude se da uruše preduzeće koje posluje godinama u Paraćinu i širom Srbije.

BILI SU DOBRI DOK SU IM TREBALI

Zanimljiva je činjenica da su sa nekolicinom drugih privrednika pomenuti Raša i Milan na prethodnim lokalnim izborima podržali jednu drugu političku opciju koja se tada predstavljala kao opoziciona – Pokret Svi za Paraćin. Ispostaviće se da su se lažno predstavljali kao opozicija jer su samo 4 dana po objavljivanju zvaničnih rezultata izbora ušli u vlast sa Demokratskom strankom i tako izigrali predizborna obećanja ali i volju Paraćinaca kojima su Raša i Milan ostali dosledni. U vreme kampanje za te izbore nijednom lošom rečju nije spomenut ni Eurolin ni pomenuta lica. Razlozi su očigledni ko je sa žutima dobar je ko je protiv njih najhori je na svetu.

EUROLIN JEDAN OD NAJVEĆIH SPONZORA HUMANITARNIH, SPORTSKIH I KULTURNIH DEŠAVANJA

Preduzeće Eurolin jedan je od najvećih ako ne i najveći pokrovitelj najrazličitijih dešavanja u Paraćinu. Pomagali su humanitarne akcije, sportske klubove i takmičenja, kulturna društva i događaje, donatori su školama i zaista je neverovatno da u današnjem Paraćinu neko ima obraza da protiv takvog preduzeća, koje nesumnjivo ima i svoje mane, vodi hajku koja za cilj ima da se preduzeće ugasi a da radnici ostanu bez posla.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *