Sun. Aug 25th, 2019

PARAĆIN ONLINE

Lokalne vesti

PONOVO UHVAĆEN U LAŽIMA! EVO KAKO PAUNOVIĆ OBMANJUJE JAVNOST!

5 min read

U opštini Paraćin sve je moguće i dozvoljeno, pa i da zamenik predsednika opštine, Tomislav Šaletić – bude jedan od direktora privatne građevinske firme „Spektar Invest“ koja na opštinskim tenderima dobija unosne poslove koji se inače finansiraju iz republičkih fondova!?

Upućeniji tvrde, da je to samo mali deo namirenja koja svojim koalicionim partnerima čini čovek koji je bezmalo dve decenije na vlasti u Paraćinu!?

Isti izvori antikorupcijskog portala Embargo dodaju i to, da je Šaletić dobro poznat istražnim organima ovog dela Srbije, da se protiv njega vode dva krivična postupka, koje njegovi vladajući koalicioni partneri „ iz sve snage zataškavaju“…

Nasuprot ovim tvrdnjama, Saša Paunović, predsednik paraćinske opštine tvrdi da su to samo čaršijska ogovaranja zlonamernih nudeći nam kao dokaz „svežu“ potvrdu iz Tužilaštva da Šaletić nije pod istragom?!

„Večiti“ predsednik opštine Paraćin, Saša Paunović se ljubazno odazvao pozivu antikorupcijskog i neprofitabilnog portala i odgovorio na naša pitanja:

Da li je vaš zamenik Tomislav Šaletić u sukobu interesa, s obzirom da je istovremeno i direktor gradjevinske firme „Spektar Invest“?

– Prema izjavi samog g. Tomislava Šaletića, a i proverom u APR ustanovio sam da g. Šaletić nije direktor građevinske firme „Spektar Invest“ (u prilogu izvod). Neobično je i da mene pitate za podatak koji se tiče lično g. Šaletića koji je poslovno sposoban i sasvim u stanju da odgovara na ova pitanja. Prema informacijama koje imam (Paraćin nije veliki grad) direktor ove građevinske firme je g. Vladan Pekić i to od 1998.god.

Međutim, istina je malo drugačija od one koju plasira u javnost Saša Paunović. Naime, tačno je da je izvesni Vladan Pekić upisan u APR-u kao generalni direktor, ali je isto tako tačno, da je Tomislav Šaletić takođe direktor u ovoj firmi, član Odbora direktora, koji je upisan kao takav u APR-u, kao zvanično lice firme, što se lepo može proveriti i videti na izvodu koji stavljamo na uvid javnosti!!! Na izvodu je i datum, 24.03.2018.!
Saša Paunović je u ovom slučaju svojim izvodom iz APR-a ( izvađen 16.03.2018.) prikazao javnosti samo deo te istine, odnosno dokazao da Šaletić nije generalni direktor, ali je „sakrio“ da je on jedan od trojice upisanih direktora u APR-u za ovu građevinsku firmu, što znači da je takođe odgovorno lice!? Prikazivanje istine „na pola puta“ ne služi na čast rukovodstvu ove opštine, posebno ne nekome ko se toliko godina grčevito bori da opstane na vlasti…

U istom stilu, predsednik opštine je odgovorio i na ostala pitanja u vezi svoga zamenika, Tomislava Šaletića:

Kako je Šaletićeva firma dobila posao obnove gradske apoteke zašta je iz opštinske kase izdvojeno 13 miliona dinara?

– Obnova apoteke NIJE finansirana iz opštinske kase. Obnova apoteke finansirana je sredstvima Vlade Srbije preko Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima, pa njima možete postaviti sva pitanja vezana za proceduru ugovaranja rekonstrukcije objekta. Kao što je već gore rečeno, prema raspoloživim podacima, nikakva firma g. Šaletića nije dobila nikakav posao, pa ni obnove apoteke.

Predsednik opštine Paunović je u ovom slučaju delimično u pravu, jer zaista opština nije finansirala obnovu apoteke, ali je ona raspisala tender, vodila postupak?! Kako? I oni, koje Paunović naziva „čaršijska ogovaranja“ se slažu sa njim, da je posao dobila građevinska firma „Spektar Invest“, ali se ne slažu sa njim da Tomislav Šaletić nema nikakve upravljačke veze sa tom firmom!? Dokaz „ čaršijaca“ je više nego očigledan i pobija ono što je Paunović predstavio Embargu i javnosti…

Žalite se da vam Zakon i Republika ne dozvoljavaju zapošljavanje!? Kako ste zaposlili Šaletićevu snaju u predškolsku ustanovu „Bambi“ kao pravnika, ako je isključiva potreba za vaspitačicama?

– Prema informaciji dostavljenoj iz PU „Bambi“ koju sam zatražio (u prilogu) po saglasnostima Komisije Vlade RS za odobravanje zapošljavanja u ovoj ustanovi zapošljeno je sedam vaspitačica i psiholog, a ni jedan pravnik. Još jedan konkurs je u toku (saglasnost dobijena pre mesec dana za još četiri radnika). Navedena su i imena ovih lica. Na žalost na ovaj način samo je izvršeno popunjavanje onog broja radnika koji je u međuvremenu otišao u penziju ili na druge načine napustio ustanovu, te urgentna potreba za zapošljavanjem još radnika i dalje postoji.Svakako je važno da imate u vidu i da predsednik opštine ne zapošljava radnike, ni u jednoj ustanovi, pa ni u predškolskoj ustanovi, već to čini u konkretnom slučaju direktor ustanove.Ne poznajem ni sina ni snaju g. Šaletića ni druge članove njegove porodice, a nisam bio ni gost na svadbi.

Antikorupcijski portal Embargo od gospodina Paunovića nije ni tražio odgovor na pitanje da li je bio na svadbi kada je Tomislav Šaletić ženio sina, jer smatramo da je to ona doza lične privatnosti na koju nema moralno pravo da zadire bilo koji medij! Ali, „ izuvanje pre praga“ Paunovića, baca sumnju, da su on i Tomislav stvarno „bliski“ kako „ogovara“ čaršija…

Iako je u razgovoru za antikorupcijski portal Embargo, Saša Paunović sa punom materijalnom i krivičnom odgovornošću tvrdio da snajka njegovog zamenika, Tomislava Šaletića ne radi kao pravnik u dečijoj ustanovi „Bambi“!? pa je još i pride, kao dokaz njegovih tvrdnji, poslao faksimil rešenja o prijemu u stalni radni odnos samo nekoliko vaspitača i psihologa stvarno stanje je drugačije…

Kao i u slučaju Šaletićevog direktorovanja i rukovođenja privatnom građevinskom firmom „Spektar Invest“, Paunović vrlo vešto skreće temu „uzvodno“ pokušavajući da od nas i kompletne javnosti, a pogotovo one u Paraćinu, koja masovno potpisuje peticiju za vanredne lokalne izbore, sakrije istinu o slučaju zapošljavanja sada već i medijski „ poznate snajke“, Katarine Šaletić.

Prvo, „ čaršijski ogovarači i tračare“ ( kako ih je nazvao Saša Paunović) i posle njegovog javnog istupa uporno tvrde da on nikako ne govori istinu! To potkrepljuju dokazima da je Šaletićeva snajka radila u „Bambiju“ i da i dalje radi:

– Šaletićeva snajka Katarina bila je angažovana preko javnih radova LAPZ koje finansira opština na privremenim i povremenim poslovima i to prvo u Direkciji od 8.07. do 7.10.2016.godine –tvrde „ogovarači“ za Embargo.

– Onda prelazi u „Bambi“ od 1.11.do 31.12.2016., pa kraći prekid, pa opet nastavak u „Bambiju“ od 1.03.do 31.05.2017.godine! Zatim ugovorom na određeno vreme, opet u „Bambiju“ od 1.09.do 31.12.2017.godine. Pa onda opet na određeno vreme u „Bambiju“ od 3.01.do 2.03.2018. I sada, je poslednja prijava od 5.03.2018. pa na dalje opet u istoj firmi. Pa, onda se mi svi pitamo, ko laže kad tvrdi da su samo zapošljavali vaspitačice, a nisu pravnike?! Jedina je samo razlika, što još uvek nema ugovor na neodređeno vreme, ali ima sve što u ovom kolektivu pripada stalno zaposlenima…
Jasno je da je predsednik opštine ponovo uhvaćen u lažima i samo se pitamo dokle će ići u želji da sačuva fotelju.

Preuzeto sa Embargo.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *