Saopštenje preduzeća “Eurolin” Paraćin povodom izjava predsednika opštine

Proteklih dana u svojim političkim obraćanjima građanima Paraćina predsednik opštine je često poistovećivao firmu Eurolin sa delovanjem političkih stranaka. S tim u vezi ovo preduzeće dalo je lokalnim medijima saopštenje koje prenosimo u celosti:”Povodom tendencioznih izjava predsednika opštine, koje traju skoro već godinu dana a usmerene su ka preduzeću “Eurolin” iz Paraćina želimo da gospodinu Paunoviću skrenemo pažnju a javnosti predstavimo sledeće činjenice:

-“Eurolin” je privredni subjekt ima 180 zaposlenoh sa urednim isplatama zarada i sbih ostalih obaveza  po osnovu ugovora o radu
-“Eurolin” nije politička organizacija suprotstavljrna Saši Paunoviću i nema ni ambiciju ni mogućnost da to postane
-“Eurolin” sa opštinom ima ugovor o javno privatnom partnerstvu koji se tiče pružanja usluga prevoza i apsolutno je zlonamerno i netačno da bilo ko a naročito predsednik opštine izjavi da je političko delovanje nekog pojedinca usmereno ka “dobijanju više novca iz budžeta za sledeću godinu”. Javnim ugovorom su definisani svi uslovi saradnje a naročito cene prevoza tako da je nemoguće čak ni pregovorati na tu temu.
-“Eurolin” od opštine ne dobija subvencije za poslovanje već subvencije za prevoz dobijaju građani, kao jednu od mera socijalne politike opštine.
-“Eurolin” i ove kao i prethodnih godina daje popust na cenu karata u skladu sa trenutnom ekonomskom situcijom u opštini.
-“Eurolin” je nažalost jedna od retkih firmi u našoj opštini koja uspešno posluje i u skladu sa tim gotovo svakodnevno pokazujemo visok stepen društvene odgovornosti kroz razne donatorske akcije i pružanje pomoći onima kojima je potrebna.

Davanjem nesmotrenih izjava predsednik opštine predstavlja preduzeće Eurolin doo kao svog političkog protivnika, pritom ne praveći nikakvu razliku između političkog delovanja i obavljanja političke delatnosti, a što može značajno ugroziti poslovanje ovog preduzeća i njegove zaposlene . Apelujemo na Paunovića da u buduće izostaviti firmu “Eurolin” kao i sve ostale privredne subjekta iz svojih izjava koje se tiču politike i političkog marketinga. U suprotnom potražićemo  zaštitu od nadležnih organa.”