DVOGODIŠNJI DUŠAN POBEDIO TEŠKU BOLEST

„Na današnji dan, pre tačno 7 meseci, savetovali su nas da vodimo dete kući. Nismo se složili. Savetovali su nas da se operacija uradi ovde, jer Duki neće izdržati put u Ameriku. Nismo se složili. Doktori nisu dali ni procenat šansi da se izvučemo iz teške, najteže situacije. Nismo se složili. Knjige kažu da stadium, u kome je Duki bio, ne daje ni najmanju nadu. Duki se nije složio. Pre tačno 7 meseci, krenuli smo u ovu borbu u najvećoj tišini. Brzinom svetlosti smo dobili podršku. Neizmernu podršku. Iz dana u dan smo postajali jači. Čini mi se- najjači. A, posle tačno 7 teških meseci, želim da vas počastim jednom lepom, najlepšom vešću za ovaj, do danas sasvim nebitan datum, 26.07.2017. godine. SKENER JE POKAZAO DA NEMA VIŠE NIČEGA! U trenutku mi se učinilo da je i sam skener, digitalizovanim glasom, izgovorio: DUKI, POBEDIO SI!!! Još jedno teško poglavlje je završeno i ostaje nam da zahvalimo Bogu na ovom čudu. HVALA VAM NA SVEMU, POSEBNO NA NEVEROVATNOJ ENERGIJI KOJU NAM I DALJE PRUŽATE! Daleko od toga da je sve završeno. Nažalost, nije. Čeka nas zračenje i dalji tok lečenja će uskoro biti poznat, ali ako bi me neko pitao koji mi je najlepši dan u životu, bez razmišljanja bih odgovorio DANAŠNJI! LJUBI VAS PORODICA TODOROVIĆ NA ČELU SA DUKIJEM!!!“

Ovo je facebook status Dušanovog oca koji je sa svojim sinom bodio borbu u kojoj im niko nike davao šanse za pobedu. A oni su upravo to uradili. Pobedili su za život dvogodišnjeg mališana uprkos svim nedaćama koe u ih zadesile.

Borio se mali Dušan sa najtežim oblikom tumora kod dece, imao tešku operaciju i transplataciju koštane srži, ali je poslednji pregled trogodišnjeg Dušana Todorovića na skeneru pokazao da je lečenje dalo odlične rezultate.

Dušane živ bio!