Mon. Feb 17th, 2020

PARAĆIN ONLINE

Lokalne vesti

NACIONALNA SLUŽBA ZA ZAPOŠLJAVANJE POKRENULA PROJEKAT KLUB ZA TRAŽENJE POSLA NAMENJEN MLADIM NEZAPOSLENIM LICIMA

1 min read

Nacionalna služba za zapošljavanje i Kancelarija za mlade opštine Paraćin na čelu sa pomoćnikom predsednika opštine Nemanjom Jovanovićem pokrenuli su projekat Klub za traženje posla.

Pomoćnik predsednika opštine istakao je da opština nije nadležna za zapošljavanje mladih već je to u isključivoj nadležnosti Nacionalne službe za zapošljavanje pa su s tim u vezi zajedno pokrenuli projekat koji bi trebao da poveća zaposlenost mladih.

Sam projekat obuhvata edukaciju mladih koji nemaju posao kako da do istog dođu, obuku o načinu pisanja CV-a za koji kaže da je od ogromnog značaja za nalaženje posla kao i omogućavanje da mladi budu na izvoru informacija i prvi saznaju kada se neko radno mesto tvori.

Pomoćnik predsednika opštine je takođe istakao da svaki mlad čovek u našoj opštini koji stvarno želi da se zaposli i iskreno se trudi da to postigne to može učiniti za mesec dana aktivnog traženja posla.

Izvor: opštinska služba informisanja

1 thought on “NACIONALNA SLUŽBA ZA ZAPOŠLJAVANJE POKRENULA PROJEKAT KLUB ZA TRAŽENJE POSLA NAMENJEN MLADIM NEZAPOSLENIM LICIMA

  1. Mladi predsednik opstine je to rekao? Da svako moze da nadje posao ako ga aktivno trazi? Pa ako ga aktivno trazite u opstini mozda ga i nadjete, preko biroa mozete samo da prekratite vreme dok cekate na audijenciju kod Svevisnjeg gospodarau opstini.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *