Ovog vikenda posetili smo Stubicu, jedno od najrazvijenijih sela opštine Paraćin. Stubica se nalazi na nekih 17 kilometara od Paraćina i ima oko 530 domaćinstava. Razlog naše vikend posete ovom selu je ono što su meštani Stubice zajedničkim radom izgradili i još uvek grade.

Naime na par kilometara od seoske crkve Svetog Romana nalazi se Eko park Stubica. Park je okružen borovom šumom i izgrađen je stopostotno sredstvima i radom meštana Stubice. 

Ono što krasi ovaj park je prelepa borova šuma i čist vazduh zbog kojih imate osećaj da ste zaista na Zlatiboru ili nekoj drugoj planini sličnih karakteristika. Otuda i nadimak ovom kraju – “Paraćinski Zlatibor”.

U razgovoru sa radnicima koji volonterski obavljaju sve građevinske radove na izgradnji ovog parka saznali smo da se uskoro priprema i pokrivanje letnjikovca gde će gosti koji dođu da uživaju u ovom parku moći da pripremaju roštilj ali i da ispeku neko prasence u kaminima ozidanim specijalno za tu namenu.

U parku su meštani postavili klupice ali i tobogane, ljuljaške i klackalice kako bi roditelji sa decom mogli da ovde provode kvalitetno vreme i da se zabavljaju.

Prema rečima meštana u planu je i izgradnja letnje pozornice gde bi se premeatila sva letnja dešavanja koja se održavaju u selu.

Naravno, sve dalje aktivnosti zavisiće od sredstava koja meštani uspeju da prikupe ali obzirom na dosadašnje rezultate ne sumnjamo da će radovi biti nastavljeni istim tempom.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here