NAJNOVIJE: PREDALA SE DVOJICA OD TROJICE OTMIČARA IZ KRAGUJEVCA

Policiji su se posle pregovora predali osamnaestogodišnji mladić i maloletnik, sa kojima je obavljen razgovor, a o svemu je obavešteno nadležno tužilaštvo, saopštio je MUP. Policiji je, takođe, predata i automatska puška i tri bombe. 

 Policija nastavlja pregovore sa mladićem, koji je ostao u podrumu, a za kojim je raspisana poternica zbog sumnje da je izvršio ubistvo u pokušaju 2014. godine. 

 Kriza je počela juče pre podne kada se se u podrumu stambene zgrade zabarikadirala tri muškarca naoružana bombama i automatskom puškom. Zgradu u Ulici Svetozara Markovića 101 opkolila je policija, jer su u njoj nalazi jedna osoba za kojim traga MUP sa još dvojicom prijatelja koji su kod sebe imali bombe i automatsku pušku.

 

Policija je ranije saopštila da je 36-godišnji muškarac, za kojim je raspisana poternica, juče obavestio Policijsku upravu u Kragujevcu da želi da se preda, međutim, nakon toga je odustao i sa jednim 18-godišnjakom i još jednim maloletnim mladićem koji su se, prema svemu sudeći, solidarisali sa njim, zatvorio se u podrumu zgrade.

Evakuisani su stanari zgrade i noć su proveli napolju.