Obišli smo jezero Buljanka da vi ne biste morali – od omiljenog kupališta do deponije (Foto)

Godinama unazad jezero Buljanka, koje je nastalo usled eksploatacije šljunka pored reke Velike Morave, bilo je omiljeno kupalište Paraćinaca. Mesto gde ste mogli da pobegnete od letnjih vrućina radi kupanja, mesto gde su pecaroši hvatali kapitalne primerke šarana, amura i druge ribe, mesto gde su pravljene najbolje tematske žurke u gradu.

E sada, pošto smo vam probudili sećanja kao šok terapiju radi buđenja predstavljamo vam fotografije onoga što je Buljanka danas postala. Od omiljenog izletišta do deponije:

Ovako danas izgleda Buljanka. Za period početka uništavanja omiljenog paraćinskog jezerceta uzima se trenutak kada se građanima obećava novo “PARAĆINSKO MORE” na odmaralištu 7. juli. Sa tim začinom valjda je bilo mnogo lakše progutati činjenicu da nam neko truje vodu i pravi deponiju od omiljenog kupališta.

Baš nekako u to vreme podnose se krivične prijave protiv nekih ljudi a u vezi zloupotreba novca za sanaciju deponije pored Buljanke. Baš nekako u to vreme vlasnik lokalnih bazena biva deo lokalne vlasti. Baš nekako u to vreme se Buljanka polako pretvara od omiljenog kupališta u omraženu deponiju.

Šta će se dalje dešavati ne znamo ali osećali smo moralnu obavezu prema mestu gde smo proveli mladost da ne dozvolimo da ode u zaborav bez da se pomene.