PARAĆIN BEZ AKREDITOVANIH FAKULTETA

Opština Paraćin trenutno nema nijednu akreditovanu visokoškolsku ustanovu koja legalno radi na teritoriji naše opštine.

U jeku upisnog roka na fakultete širom Srbije raspitali smo se da li postoji neka visokoškolska ustanova koja ima akreditovano istureno odeljenje na teritoriji naše opštine. Odgovor koji smo dobili prilično nas je šokirao. Naime, na teritoriji naše opštine, iako postoje reklame za mnogobrojne fakultete, trenutno ne postoji nijedna akreditovana visokoškolska ustanova. Šta to praktično znači? To znači da ukoliko se dlučite za “studiranje” u Paraćinu vrlo lako možete doći u situaciju da ste protraćili i vreme i novac budući da su male šanse da će vam diploma sa nekog od “paraćinskih” fakulteta biti priznata.

O ovome naročito treba voditi računa u današnje vreme kada masa mladih ljudi usled kombinacije nedostatka novca i pojačane želje za akademskim zvanjem, bez previše raspitivanja srlja u nepoznato i verujući na reč raznoraznim “prijateljima”, koji od svakog upisanog studenta dobijaju proviziju, upisuje fakultete u svom rodnom mestu.

Dakle pre upisa pamet u glavu, telefon ili kompjuter u ruke i dobro se raspitajte u kom pravcu će se kretati vaše dalje školovanje.